• Unieke producten
  • Gemakkelijk bestellen
  • Direct verzonden
  • Maatwerk

Posters klimaatverandering

educatieve platen over de opwarming van de aarde

Posters klimaatverandering

Posters klimaatverandering om aandacht te vragen voor de verandering van het klimaat en de opwarming van de aarde. Wat is klimaatverandering en wat zijn de gevolgen ervan? In hoeverre zijn jongeren al bekend met het broeikaseffect en hoe werkt het? Welk land zal veel te maken krijgen met de veranderingen? Hoe zal het er dan gaan uitizien? (flora en fauna). Heeft dit invloed op de mensen en dieren die daar wonen? Wat kunnen jongeren zelf doen om te helpen? Samen met jongeren kan over al deze vragen gesproken worden.

Bewustwording van klimaatverandering

De posters klimaatverandering maken leerlingen op school nog meer bewust van de opwarming van de aarde. Je hoeft geen superheld te zijn om de aarde te redden, samen maken we het verschil en dat kan al met kleine veranderingen.

Poster red de aarde!
Het is de enigste
met chocola!

Oorzaak en gevolg van Klimaatverandering

De klimaatverandering wordt door de mens veroorzaakt. Door brandstoffen, zoals gas, kolen en olie te gebruiken komt er CO2 in de lucht. CO2 of koolstofdioxide is slecht voor het milieu. Het zorgt voor een laag gas om de aarde, waar het licht wel doorheen komt, maar waar de warmte niet uit kan. Dit veroorzaakt voor het broeikaseffect waardoor de temperatuur op aarde gaat oplopen. De poolkappen en gletsjers gaan smelten, waardoor er meer water in de zee terecht komt. Het zal ook vaker en harder gaan regenen. In alle droge gebieden, zoals in de woestijn, zal het nog droger worden.